Vyjádření Petra Žáčka, člena představenstva holdingu Snapcore, k situaci ohledně Ruska a Ukrajiny

23. 02. 2022

Na základě eskalující situace na rusko-ukrajinských hranicích si dovolujeme informovat všechny naše partnery, že nadále pokračujeme s veškerou naší obchodní činností jako doposud.

Podnikání spojené s fondem kvalifikovaných investorů r2p Invest SICAV a dalšími společnostmi, které jsou zahrnuté v procesu správy dluhových portfolií, je čistě apolitické. Vyostřenou situaci nadále bedlivě sledujeme a konzultujeme s našimi partnery v daných oblastech.

Už několik let navíc úspěšně pracujeme na diverzifikaci našeho portfolia mezi země v Evropě, Asii a postupně i Americe, díky čemuž jsme schopní vykrýt případná rizika vzniklá v jednotlivých státech. Podle posledního lednového reportu se portfolia nakoupená v Rusku podílejí na čistém výnosu přibližně z jedné čtvrtiny. Největší objem je inkasován v Indonésii.

V lednu dosáhl čistý výnos (net collection) 7 378 396 eur. Společnosti r2p Sngapore a MBA Consult, které se specializují právě na analýzu a odkup nesplacených pohledávek, tak neustále pokračují v růstu. Uspokojivé výsledky očekáváme i v  měsíci únor.

Zpět na Archiv článků


Dne 1. 4. 2024 proběhlo sloučení (fúze) SNAPCORE a.s. se společností SNP INVEST, investičním fondem. Výsledkem je vytvoření jedné společnosti, která se stává nástupcem obou původních. Společnost SNAPCORE a.s. tímto zanikla a veškerá práva, povinnosti a závazky přešly na společnost SNP INVEST, investiční fond, a.s.

V případě jakýchkoliv dotazů, nejen k proběhlé fúzi, jsme Vám plně k dispozici na kontaktních spojeních uvedených na našem webu www.snpinvest.cz.

Jménem společnosti SNAPCORE a.s. Vám děkujeme za dosavadní důvěru. A nově jménem společnosti SNP INVEST, investiční fond, a.s. se těšíme na novou kapitolu.


Zavřít | Navštívit snpinvest.cz