r2p invest SICAV: měníme mínusy na plusy

13. 08. 2019

Investovat se zajímavým výnosem, a přesto bez výrazného rizika? Jde to!

Fond kvalifikovaných investorů r2p invest umožňuje vkládat volné finanční prostředky do perspektivních projektů ve vybraných rostoucích teritoriích. Výsledkem této strategie jsou nadprůměrné zisky, které výrazně převyšují výsledky tradičních konzervativních fondů a současně nejsou spojeny s rizikem kryptoměn či krátkodobých finančních spekulací.

 

Jak to funguje?

r2p invest je takzvaným SICAV (Société d’Investissement á Capital Variable) fondem neboli fondem kvalifikovaných investorů (FKI). Co si pod tím představit? Zjednodušeně řečeno to znamená, že fond emituje dva druhy akcií: zakladatelské a investiční. Majitel fondu (v tomto případě společnost Snapcore a. s.) drží zakladatelské akcie. Investiční akcie jsou naopak určeny pro zájemce o zhodnocení financí.

Majitel investičních akcií (externí investor) sice nemá vliv na řízení fondu a jeho strategii, ale získává podíl na majetku fondu a jeho výnosech. Své akcie může ve stanovených termínech prodat, a to s patřičným zhodnocením za dobu držby akcií.

 

Kam a jak investujeme

r2p invest se soustředí na investice do úvěrů a pohledávek zejména v teritoriu střední Evropy, Ruska a Asie. Využíváme tak potenciál trhů, které skýtají zajímavější zhodnocení financí než „tradiční“ destinace.

  • Nakupujeme majetkové podíly ve společnostech, které poskytují úvěry a spravují pohledávky;
  • Úvěrujeme tyto společnosti pro poskytování úvěrů nebo nákupy portfolií pohledávek;
  • A samozřejmě také inkasujeme úroky z poskytnutých úvěrů, dividendy a ve vybraných případech také zisky z prodeje majetkových účastí.

Zároveň jsme si vědomi klasické poučky: čím vyšší výnos, tím vyšší riziko. Proto finance vynakládáme obezřetně a výhradně do projektů, které jsme sami schopni ovlivňovat a řídit. Do těchto projektů vkládáme ve značné míře i vlastní prostředky, takže jsme sami na jejich návratnosti enormně zainteresováni.

 

Naše nejvýznamnější projekty

  • „Vyruchai Dengi“ – společnost specializovaná na poskytování sales a retailových úvěrů;
  • „FAIRDRIP Finance“ – společnost zaměřená na poskytování úvěrů malým a středním firmám;
  • „MBA Consult“ – společnost zaměřená na správu a odkupy portfolií pohledávek.

 

Jak se podílet na ziscích r2p?

Je to velmi jednoduché, pořízením investičních akcií r2p. Minimální investice do těchto cenných papírů činí 1 milion korun s tím, že předpokládané zhodnocení činí 6,9 až 7,9 % p. a. Po uplynutí tří let od držení cenného papíru činí čistý očekávaný výnos až 23,7 %.

Investice je vhodná především pro ty, kteří uvažují ve střednědobém či dlouhodobém časovém horizontu. Při držbě akcií po dobu tří let a více totiž fond vykupuje akcie zpět bez jakéhokoliv poplatku. A další výhodou je skutečnost, že v případě držby akcií po dobu tří let a více jsou veškeré výnosy osvobozeny od daně.

Samozřejmě ale, že akcie můžete prodávat před uplynutím tříleté lhůty, jejich výkup probíhá kvartálně.

 

Bezpečnost jako priorita

Nabízíme investorům velmi zajímavé výnosy v případě, kdy se rozhodnou do našich projektů vložit své finance a držet své pozice ve střednědobém horizontu. Současně ale chápeme, že je třeba v takovém případě garantovat i důvěryhodnost a bezpečí.

Shrnutí:

  • Veškeré naše podnikání je pod dohledem České národní banky;
  • Správcem fondu je investiční společnost AVANT;
  • Depozitářem je UnicCredit Bank Czech Republic and Slovakia;
  • Auditor EuroTrend

 

Další důležité informace pro investory na: https://www.avantfunds.cz/cz/dulezite-informace/

Fond je fondem kvalifikovaných investorů dle zákona č. 240/2013 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech, jeho akcionářem se může stát výhradně kvalifikovaný investor dle §272 tohoto zákona. Správce upozorňuje investory, že hodnota investice do fondu může klesat i stoupat a návratnost původně investované částky není zaručena. Výkonnost fondu v předchozích obdobích nezaručuje stejnou nebo vyšší výkonnost v budoucnu. Sdělení klíčových informací fondu (KID) je k dispozici na http://www.avantfunds.cz/informacni-povinnost/ V listinné podobě lze uvedené informace získat v sídle společnosti AVANT investiční společnost, a.s. ROHANBUSINESSCENTRE, Rohanskénábřeží 671/15 (recepce B),186 00 Praha 8.

Zpět na Archiv článků


Dne 1. 4. 2024 proběhlo sloučení (fúze) SNAPCORE a.s. se společností SNP INVEST, investičním fondem. Výsledkem je vytvoření jedné společnosti, která se stává nástupcem obou původních. Společnost SNAPCORE a.s. tímto zanikla a veškerá práva, povinnosti a závazky přešly na společnost SNP INVEST, investiční fond, a.s.

V případě jakýchkoliv dotazů, nejen k proběhlé fúzi, jsme Vám plně k dispozici na kontaktních spojeních uvedených na našem webu www.snpinvest.cz.

Jménem společnosti SNAPCORE a.s. Vám děkujeme za dosavadní důvěru. A nově jménem společnosti SNP INVEST, investiční fond, a.s. se těšíme na novou kapitolu.


Zavřít | Navštívit snpinvest.cz