MBA Consult: fórum na téma trhu úvěrů v Indonésii

03. 09. 2019

Naše sesterská společnost MBA Consult společně s PricewaterhouseCoopers Indonesia uspořádala fórum na téma trhu úvěrů v Indonésii.

NPL management (= řízení nesplacených půjček) je pro zdraví ekonomiky dané země klíčové. Účastníci fóra se od finančních odborníků dozvěděli např. o nových trendech a praktikách v oboru řešení NPL.

 

Zpráva z události

Zvýšený hospodářský růst v Indonésii má pozitivní dopad na podnikání ve spotřebitelském sektoru, což vedlo k vysokému rozvoji úvěrů v maloobchodu.

Zvýšení objemu úvěrů musí jít ruku v ruce se správným řízením rizik a kvalitou portfolia, aby se minimalizovalo riziko nesplácených úvěrů (NPL), které může narušit návratnost investic a v konečném důsledku ovlivnit i národní hospodářství.

Při této příležitosti MBA Consulting Indonesia ve spolupráci s PwC Indonesia a Black Pine Executive Consulting uspořádala v Jakartě dne 12. září 2019 akci s názvem “Fórum pro správu nesplácených úvěrů (NPL)”. Fórum poskytlo komplexní informace o faktorech souvisejících se správou NPL, včetně řízení fakturace na lokální i globální úrovni, související předpisy, řízení rizik,
případové studie a obchodní perspektivu trhu.

“Tuto událost jsme pořádali poprvé. Plánujeme pořádat takovéto akce pravidelně za účasti zainteresovaných institucí, vést diskuze a hledat řešení záležitostí, které mají zásadní dopad na stav národního hospodářství,” uvedl pan Wihantoko, prezident společnosti MBA Consulting Indonesia. Toto fórum bylo první v řadě, kde vrcholový management z různých finančních institucí předával a sdílel zkušenosti týkající se trhu řízení NPL.

„Zavedení dobrého řízení inkasa pohledávek je jistý proces. Máme znalosti a zkušenosti, abychom k němu přispěli. V tomto procesu musí být zohledněny samozřejmě právní aspekty, etický kodex a také zásady ochrany spotřebitele,“ uvedl pan Wihantoko.

 

Více informací v pozvánce ke stažení zde.

Zpět na Archiv článků


Dne 1. 4. 2024 proběhlo sloučení (fúze) SNAPCORE a.s. se společností SNP INVEST, investičním fondem. Výsledkem je vytvoření jedné společnosti, která se stává nástupcem obou původních. Společnost SNAPCORE a.s. tímto zanikla a veškerá práva, povinnosti a závazky přešly na společnost SNP INVEST, investiční fond, a.s.

V případě jakýchkoliv dotazů, nejen k proběhlé fúzi, jsme Vám plně k dispozici na kontaktních spojeních uvedených na našem webu www.snpinvest.cz.

Jménem společnosti SNAPCORE a.s. Vám děkujeme za dosavadní důvěru. A nově jménem společnosti SNP INVEST, investiční fond, a.s. se těšíme na novou kapitolu.


Zavřít | Navštívit snpinvest.cz