SNAPCORE k situaci ohledně koronaviru a k dočasnému poklesu hodnoty rublu.

10. 03. 2020

Investiční trh je v současné době v turbulentní situaci. Klíčové faktory představují především pandemie koronaviru, a také výrazné snížení cen ropy po krachu jednání ropného kartelu OPEC.

Tato neklidná atmosféra bohužel způsobila i dočasný pokles hodnoty rublu. Nicméně naše pozice není oslabena, spíše naopak.

Vzhledem k tomu, že investice SNAPCORE se částečně vztahují k postiženým teritoriím, cítíme povinnost podat našim investorům relevantní informace. Chceme Vás ujistit, že Vaše pozice je stabilní.

Investice společnosti Snapcore jsou mimo Evropu hlavně v Asii a Ruské Federaci.

1) V České a Slovenské republice je situace díky vládním opatřením pod kontrolou a naše investice, které se týkají především odkupů pohledávek, nejsou nijak ohroženy.

2) Situace v jihovýchodní Asii je také stabilizovaná a naše investice v Indonésii a na Filipínách jsou v bezpečí. Krátkodobě jsme zatím riziko pocítili v Číně, která je původcem viru. Podle dnešních informací z MBA Consult China, která zde vymáhá naše odkupy pohledávek, se již pracuje na 100 %. MBA se snaží dohnat časovou ztrátu způsobenou vlivem karantény, kdy byla její čínská pobočka na 3 týdny uzavřena a pracovalo se pouze formou home office.

3) V Rusku naopak cítíme kvůli dočasnému oslabení rublu, způsobenému zvýšením limitu těžby ropy, obrovskou investiční příležitost. Naše společnost celou situaci pečlivě sleduje a analyzuje. Díky tomu máme předpoklad pro posílení našich investičních pozic.

O všech našich dalších krocích Vás budeme průběžně informovat.

Praha, 10. 3. 2020

Zpět na Archiv článků


Dne 1. 4. 2024 proběhlo sloučení (fúze) SNAPCORE a.s. se společností SNP INVEST, investičním fondem. Výsledkem je vytvoření jedné společnosti, která se stává nástupcem obou původních. Společnost SNAPCORE a.s. tímto zanikla a veškerá práva, povinnosti a závazky přešly na společnost SNP INVEST, investiční fond, a.s.

V případě jakýchkoliv dotazů, nejen k proběhlé fúzi, jsme Vám plně k dispozici na kontaktních spojeních uvedených na našem webu www.snpinvest.cz.

Jménem společnosti SNAPCORE a.s. Vám děkujeme za dosavadní důvěru. A nově jménem společnosti SNP INVEST, investiční fond, a.s. se těšíme na novou kapitolu.


Zavřít | Navštívit snpinvest.cz