Společnost Vyruchai Dengi  – krátká zpráva o současné situaci

23. 03. 2020

Ve světle všeobecné nervozity týkající se scénářů možného vývoje makro i mikroekonomické situace v téměř všech zemích vyspělého světa, rádi bychom reagovali stručným popisem jak současného stavu věcí, tak i očekávaného vývoje  v naší vlastní společnosti Vyruchai Dengi.

Ke dnešnímu dni je situace v rámci společnosti i celé skupiny stabilní a bezproblémová. Objemy každodenních prodejů poskytnutých úvěru nijak nevybočují z normálu, kvalita portfolia má nadále a již dlouhodobě stoupající tendenci.

Minulý týden jsme – v souladu s našimi plány na další rozšiřování naší distribuční a prodejní sítě – otevřeli dvě nové pobočky, jmenovitě ve městech Anapa a Gelendžik. Všichni zaměstnanci i management společnosti plní nadále své úkoly, a to bez nejmenšího zaváhání či pochybností.

Co se týká očekávaného vývoje situace, dle našeho názoru není zatím důvod k jakémukoli přehnanému pesimismu. Toto je dáno jednak oborem našeho podnikání (poskytování spotřebních a hotovostních úvěrů fyzickým osobám), druhak i našimi lokalitami – z pohledu možné nákazy nijak turisticky či cestovně exponovanými.

Je samozřejmě možné, že všeobecná nervozita z ekonomické situace se na omezenou dobu projeví i v našem oboru, a že tedy plánované objemy nových úvěrů budou krátkodobě stagnovat či dokonce zaznamenáme i pokles, nicméně, pokud tato situace nastane, využijeme jí do posledního detailu k dalšímu vylepšení kvality portfolia (laicky řečeno – na možný úvěr dosáhnou třeba po nějakou dobu jen nadstandardně bonitní klienti).

Společnost Vyruchai Dengi funguje na ostrém konkurenčním trhu již 6 let, a v rámci Ruské Federace se i po tak krátké době v oboru již řadí mezi Top 10 nejsilnějších hráčů. Má tedy díky své vybudované pozici a dosavadním finančním výsledkům k dispozici jak velmi zkušený a ostřílený management, tak i dostatečně robustní portfolio, včetně zákonem požadovaných finančních rezerv.

V každém případě situaci ani v nejmenším nepodceňujeme, a veškeré dostupné informace analyzujeme denně, včetně precizování simulace všech možných finančních modelů budoucího vývoje – náš robustní výpočetní systém byl i na toto postaven. Nicméně, i přes mediálně hojně podporované děsivé scénáře, jsme naprosto přesvědčeni, že danou situaci zvládneme bez zásadnějších problémů.

 

Mgr. Petr Rasocha

Předseda představenstva Vyruchai Dengi o.o.o.

Zpět na Archiv článků


Dne 1. 4. 2024 proběhlo sloučení (fúze) SNAPCORE a.s. se společností SNP INVEST, investičním fondem. Výsledkem je vytvoření jedné společnosti, která se stává nástupcem obou původních. Společnost SNAPCORE a.s. tímto zanikla a veškerá práva, povinnosti a závazky přešly na společnost SNP INVEST, investiční fond, a.s.

V případě jakýchkoliv dotazů, nejen k proběhlé fúzi, jsme Vám plně k dispozici na kontaktních spojeních uvedených na našem webu www.snpinvest.cz.

Jménem společnosti SNAPCORE a.s. Vám děkujeme za dosavadní důvěru. A nově jménem společnosti SNP INVEST, investiční fond, a.s. se těšíme na novou kapitolu.


Zavřít | Navštívit snpinvest.cz