Souhrnná zpráva o situaci na indickém trhu očima Mariána Mokoše, ředitele pobočky MBA Consulting India

01. 04. 2020

Dne 15. března byla v Indii vyhlášena karanténa. Trvat bude nejméně měsíc, tedy do 15. dubna. Lidé by se měli zdržovat pouze doma a své obydlí mají dovoleno opouštět pouze za účelem zajištění základních potřeb. Všechny obchody, firmy a instituce s výjimkou obchodů s potravinami a lékáren musely zavřít své provozovny.

My jsme díky využití softwaru, který nám umožňuje pracovat online z domova, jako jedna z mála firem v Indii z našeho oboru svou činnost přerušit nemuseli.

Navíc má MBA Consulting India byznys rozložen na dvě části. První je čistě finanční a jedná se o vymáhání pohledávek s provizí. Druhá je ryze komerční, kdy pro naše klienty zajišťujeme předávání informací jejich zákazníkům pomocí telemarketingu.

Indická vláda na celou neočekávanou situaci zareagovala velmi správně a nabídla možnost odložení splátek. Této nabídky využilo i mnoho dřívějších dlužníků. A to i za cenu, že jim bude navýšena jistina. To však mělo za následek snížení efektivity vymáhání.

Naše komerční část však jede na plné obrátky a v dubnu díky výše zmíněnému online řešení očekáváme zisk nových klientů.

Pokud bych to měl shrnout v číslech, v březnu jsme dosáhli 97 % plánu. A již v této chvíli máme na duben pokryto 80 % plánovaného výnosu. V případě dubnového růstu segmentu komerčního využití call centra věříme, že původní plán překročíme. Jediné, s čím budeme muset počítat, je skutečnost, že nám klienti budou platit s dvouměsíčním zpožděním.

Díky našemu online řešení a posílení komerčního využití call centra předpokládáme, že se nám podaří tuto těžkou dobu přečkat bez červených čísel.

Marián Mokoš ředitel MBA Consulting India

Zpět na Archiv článků


Dne 1. 4. 2024 proběhlo sloučení (fúze) SNAPCORE a.s. se společností SNP INVEST, investičním fondem. Výsledkem je vytvoření jedné společnosti, která se stává nástupcem obou původních. Společnost SNAPCORE a.s. tímto zanikla a veškerá práva, povinnosti a závazky přešly na společnost SNP INVEST, investiční fond, a.s.

V případě jakýchkoliv dotazů, nejen k proběhlé fúzi, jsme Vám plně k dispozici na kontaktních spojeních uvedených na našem webu www.snpinvest.cz.

Jménem společnosti SNAPCORE a.s. Vám děkujeme za dosavadní důvěru. A nově jménem společnosti SNP INVEST, investiční fond, a.s. se těšíme na novou kapitolu.


Zavřít | Navštívit snpinvest.cz