Společnost Vyruchaj Dengi: informace o situaci na ruském trhu

23. 05. 2020

Vážení obchodní partneři,

dovolujeme si Vás opět oslovit s krátkou zprávou o situaci v Ruské federaci a o tamním dění, zejména v našem oboru – oblasti financí a retailovém úvěrování.

Jak jste pravděpodobně zaznamenali v médiích, „pandemická krize“ v Rusku v současné době vrcholí. Z nařízení vlády zůstávají zatím stále všechny „neklíčové obory podnikání“ buď uzavřeny, nebo operují ve striktně omezeném režimu. Taktéž volný pohyb osob je do značné míry omezen, podobně jako ještě velmi nedávno v České republice. Cestování do a ze zahraničí je zakázáno.

Dobrou zprávou však je, že obchodní místa bank a finančních společností jsou již z výše uvedených restrikcí ze značné části vyjmuty, konkrétně tedy naše společnost již otevřela 95 % svých poboček, a operujeme již druhý týden v téměř plném režimu.

Ještě lepší zprávou však je, že i přes naši vždy velmi striktní (a nyní ještě o řád „zostřenou“) úvěrovou politiku, se pomalu dostáváme na objemy – sice stále a logicky zaostávající za dobou těsně před korona-krizí, nicméně, ve srovnání se stejnou dobou například před 12ti měsíci je již důvod k opatrnému optimismu.

Další zprávy ohledně uvolňování restrikcí v Ruské federaci jsou stále v rovině spekulací, nicméně, dá se očekávat, (a to i z politických důvodů) že takto striktní režim již nebude mít dlouhého trvání. Další dobé zprávy na sebe již nedají dlouho čekat.

Stejně jako po celou dobu, vedení naší společnosti celou situaci pečlivě monitoruje na každodenní bázi a ve stejné frekvenci aktivně a flexibilně přijímá veškerá opatření, která jsou v daný moment potřebná. A jak zmíněno výše, i tento přístup se jednoznačně propisuje do každodenních – nyní opět narůstajících – obchodních výsledků.

S přátelským pozdravem,
Petr Rasocha
Předseda Představenstva O.O.O. Vyruchaj Dengi

Zpět na Archiv článků


Dne 1. 4. 2024 proběhlo sloučení (fúze) SNAPCORE a.s. se společností SNP INVEST, investičním fondem. Výsledkem je vytvoření jedné společnosti, která se stává nástupcem obou původních. Společnost SNAPCORE a.s. tímto zanikla a veškerá práva, povinnosti a závazky přešly na společnost SNP INVEST, investiční fond, a.s.

V případě jakýchkoliv dotazů, nejen k proběhlé fúzi, jsme Vám plně k dispozici na kontaktních spojeních uvedených na našem webu www.snpinvest.cz.

Jménem společnosti SNAPCORE a.s. Vám děkujeme za dosavadní důvěru. A nově jménem společnosti SNP INVEST, investiční fond, a.s. se těšíme na novou kapitolu.


Zavřít | Navštívit snpinvest.cz