Příznivý vývoj situace na Kypru – informace pro investory

03. 04. 2020

CEO TA MERI Group, pan Roman Vavroň, má ve svém dopise pro obdchodní partnery TA MERI FINANCE PVT: LTD. CYPRUS hned několik dobrých zpráv. Přečtěte si více o vývoji současné situace na Kypru.

Vážení obchodní partneři, přátelé,

jak jsem již avizoval ve své předešlé zprávě, chci vás informovat o aktuálním vývoji situace na Kypru.

V současné době je karanténa vyhlášena do 13.4.2020, nicméně s vysokou pravděpodobností lze předpokládat její rozšíření do 30.4.2020. Vedle této negativní zprávy jsem moc rád, že se s vámi mohu podělit naopak o velmi pozitivní vývoj našich opatření:

1) Kyperská vláda rozhodla o kompenzaci platů zaměstnanců ve výši 60% za období březen – duben 2020

2) Vyjednali jsme snížení nájemného ve výši 50% na období březen – duben 2020

3) Home Office jsme využili k dokončení vývoje software, což nám nyní umožňje flexibilně reagovat na situaci a to tím, že můžeme upravovat podmínky smluv dle požadavku klientů s ohledem na změnu jejich příjmů v důsledku COVID-19. Týká se to samozřejmě pouze klientů, kteří nejsou ve zpoždění se splátkami. Tímto krokem zajistíme, že dlužníci budou nadále splácet, tedy naše aktiva nebudou nijak ohrožena.

4) V pondělí rozešleme hromadný email našim klientům, kde je budeme o této možnosti informovat tak, abychom byli schopni reagovat na očekávanou poptávku po změně podmínek smluv.

Díky všem těmto opatřením, zůstane TA MERI FINANCE PVT: LTD. CYPRUS v dobré finanční kondici a investiční riziko se nijak nezvýší. To i v případě, že karanténa bude prodloužena do 30.4.2020.

S úctou

Roman Vavroň

CEO TA MERI Group

Zpět na Archiv článků