Vyjádření Petra Žáčka, člena představenstva holdingu Snapcore, k situaci ohledně Ruska a Ukrajiny

23. 02. 2022

Na základě eskalující situace na rusko-ukrajinských hranicích si dovolujeme informovat všechny naše partnery, že nadále pokračujeme s veškerou naší obchodní činností jako doposud.

Podnikání spojené s fondem kvalifikovaných investorů r2p Invest SICAV a dalšími společnostmi, které jsou zahrnuté v procesu správy dluhových portfolií, je čistě apolitické. Vyostřenou situaci nadále bedlivě sledujeme a konzultujeme s našimi partnery v daných oblastech.

Už několik let navíc úspěšně pracujeme na diverzifikaci našeho portfolia mezi země v Evropě, Asii a postupně i Americe, díky čemuž jsme schopní vykrýt případná rizika vzniklá v jednotlivých státech. Podle posledního lednového reportu se portfolia nakoupená v Rusku podílejí na čistém výnosu přibližně z jedné čtvrtiny. Největší objem je inkasován v Indonésii.

V lednu dosáhl čistý výnos (net collection) 7 378 396 eur. Společnosti r2p Sngapore a MBA Consult, které se specializují právě na analýzu a odkup nesplacených pohledávek, tak neustále pokračují v růstu. Uspokojivé výsledky očekáváme i v  měsíci únor.

Zpět na Archiv článků