This page is available in Czech language only.

Pandemie koronaviru nahrává k investicím v Asii

27. 03. 2020

Jsou investice do nákupů pohledávek v Asii nyní výhodné? Ano! Ale jen pro ty, kteří jsou připraveni a umí na současnou situaci reagovat. MBA Consult, který patří do holdingu Snapcore má nastavenu dlouhodobou strategii, která umožňuje zvládnout i zcela mimořádné události. Nechceme současnou situaci v žádném případě zneužívat. Nicméně naše plány jsou definovány tak, že dokážeme i ze současných turbulencí vyjít se ctí.

  1. Pro odhad portfolií máme kompletně připravenu celou infrastrukturu, přičemž správnost odhadu je podpořena skutečným průběhem vymáhání pohledávek ze zakoupených portfolií. Vypracovali jsme navíc Business Continuity Plan, podle něhož jsme i v případě neočekávaného zásahu vyšší moci (karanténa atd.) připraveni převést celé naše call centrum na vzdálená pracoviště během jednoho dne. Také jsme vyvinuli pro místní trhy robota, který dokáže téměř úplně nahradit živého operátora, zhruba v 80 % případů.
  2. Vzhledem k oslabení měn rozvojových zemí máme jedinečnou příležitost ušetřit až 20 % hodnoty portfolia při investování v eurech. Doba návratnosti našich investic do portfolií činí 3–5 let a podle odhadů odborníků se kurzy deviz v Indonésii a na Filipínách vůči jejich předchozím hodnotám výrazně změní v horizontu jednoho roku.
  3. Situace na asijských trzích oslabila naši konkurenci a dovoluje nakupovat portfolia za nižší ceny, což také velmi pozitivně ovlivní jejich návratnost.

Současná situace nás v žádném případě netěší. Litujeme všech, které koronavirus zasáhl. Ale současně jsme plně připraveni. Nejen vydělávat, ale i pomáhat potřebným!

Viktor Voděnko
CEO MBA Consult

Zpět na Archiv článků


On 1 April 2024, SNAPCORE a.s. merged with SNP INVEST investment fund. The result is the creation of one company, which becomes the successor of both original companies. SNAPCORE a.s. was dissolved and all rights, obligations and liabilities were transferred to SNP INVEST, investiční fond, a.s.

If you have any questions, not only about the merger, we are at your full disposal at the contact links listed on our website www.snpinvest.cz.

On behalf of SNAPCORE a.s. we thank you for your trust so far. And on behalf of SNP INVEST, Investment Fund, Inc., we look forward to a new chapter.


Close | Visit snpinvest.cz