This page is available in Czech language only.

Update holdingu SNAPCORE k situaci ohledně Ruska a Ukrajiny (28. 2. 2022)

28. 02. 2022

Vážení investoři a obchodní partneři,

v návaznosti na události posledních dnů považujeme za nezbytné informovat vás ohledně situace, ve které se nachází naše ruské společnosti, a navázat na následující kroky celého holdingu.

Předně ale chceme vyjádřit lítost nad oběťmi této nesmyslné války a vyjádřit podporu Ukrajině  v jejím boji proti okupantům. Stejně jako spousty dalších, i my jsme se vydali cestou finanční a materiální podpory. Mísí se v nás vztek, bezmoc ale také naděje, že se připravují mírová jednání a tento svět ohrožující konflikt bude brzy zažehnán.

Rádi bychom tímto prohlášením ujistili všechny věřitele a partnery, že náš holding pracuje a funguje ve stejném režimu, jako tomu bylo doposud. Jsme plně připraveni dostát všem našim závazkům ve stanovených termínech.

Uvalené sankce na některé ruské banky nemají vliv na převod našich prostředků, protože jsme již od pátku 25. 2. 2022 přešli na zahraniční převody pomocí Raiffeisen Bank. V polovině loňského roku bylo také rozhodnuto, že dojde k převodu našich rublových portfolií spol. SNAPCORE, a.s. do korunové měny. To se také k 31. 12. 2021 stalo.

Střednědobý výkyv kurzu rublu jsme tedy schopni pokrýt vysokými maržemi ruských entit, které v prvním kvartálu letošního roku převedou cca 115 milionů korun jako dividendu za rok 2021 do své mateřské společnosti – fondu r2p Invest SICAV, který společnost SNAPCORE, a.s. založila. Fond mimo to plánujeme nadále kapitálově posilovat, a to zejména úpisem nových výkonnostních investičních akcií a vklady majetkových účastí domicilovaných zejména v Evropě i Asii.

Všechny investory fondu r2p Invest SICAV ubezpečujeme, že očekávaný roční výnos prioritních a dividendových investičních akcií emitovaných v českých korunách je k datu účetní závěrky, tedy 31. 3. 2022 z pohledu zakladatele fondu nadále plánovaný v horní hranici maximálního zhodnocení dle statutu.

Holding SNAPCORE rozkládá rizika do 12 zemí světa a dluhová portfolia v nich zakoupená jsou k dnešními dni oceněna v nominální hodnotě na 380 milionů eur. Recese světových ekonomik nám dává aktuálně unikátní možnost více se soustředit na země střední Evropy, Asie a Ameriky.

V případě, že máte více dotazů, jsem vám plně k dispozici.

 

Srdečně,

Petr Žáček

Člen představenstva společnosti SNAPCORE, a.s.

Zpět na Archiv článků


On 1 April 2024, SNAPCORE a.s. merged with SNP INVEST investment fund. The result is the creation of one company, which becomes the successor of both original companies. SNAPCORE a.s. was dissolved and all rights, obligations and liabilities were transferred to SNP INVEST, investiční fond, a.s.

If you have any questions, not only about the merger, we are at your full disposal at the contact links listed on our website www.snpinvest.cz.

On behalf of SNAPCORE a.s. we thank you for your trust so far. And on behalf of SNP INVEST, Investment Fund, Inc., we look forward to a new chapter.


Close | Visit snpinvest.cz